Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Maastoratsastus pienryhmissä

Tarjoamme yksityisiä maastoja omille 2-5 hengen ryhmille. Tallillamme pääset ratsastamaan pienissä ryhmissä Porvoon kauniissa luonnossa. Reittimme kulkevat kyläteillä, metsässä, heinäpeltojen halki sekä Porvoonjokilaakson vartta pitkin. Maaston tasosta riippuen osallistujia mahtuu mukaan 4-5. Painorajamme on 75 kg.

Ratsastuksen taitojen- ja oman kehon kannattelun opettelu on erittäin tärkeää hevosten hyvinvoinnin kannalta. Hevosten fysiikka on varsinkin pidemmillä maastoilla kovilla kun liikutaan pidempi matka varusteet (noin 10 kg) ja  ratsastaja selässä. Onkin tärkeää, että ratsastaja kantaa oman vartalonsa ja istuu oikein satulassa helpottaen hevosen taakkaa. :) Jokainen maasto alkaa kentältä lyhyellä opastuksella ratsastajan istuntaan ja apujen käyttöön. Liian kova vauhti tai pitkä matka ratsastajan taitotasoon nähden johtaa lisääntyneeseen loukkaantumisriskiin sekä hevoselle että ratsastajalle.

Varaukset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen fridurin@gmail.com

Muistathan käyttää eri ratsastusvarusteita eri talleilla, tai pestä varusteet huolellisesti välissä. Useat hevosten taudit tarttuvat myös varusteiden välityksellä. Meiltä saat lainaksi tarvittaessa laadukkaan turvakypärän.

Lasten maastoilu ja ikärajat

Yläkouluikäisiä koskevat samat taitovaatimukset kuin aikuisia.

Alakouluikäiset eivät pääsääntöisesti vielä pärjää ratsastuskokemuksesta huolimatta aikuisten reippailla maastoilla. Lapsille tulee usein yllätyksenä miten reippaasti hevoset liikkuvat maastossa kentällä ratsastamiseen verrattuna. Lapsilla tulee olla vankka ratsastustausta osallistuakseen maastoille missä laukataan.  Omissa yksityisissä ryhmissä etenemisvauhti sovitetaan maaston aikana lasten mukaan.  Omissakin ryhmissä ikäraja vaelluksille, missä ratsastetaan itsenäisesti ilman avustajaa, on kuitenkin pääsääntöisesti noin 10-vuotta. 

Alakouluikäiset lapset pääsevät kuitenkin maastoille, vaikka kokemus tai ikä eivät vielä riittäisikään tavallisille maastoille. Toteutamme eri kokoisille omille ryhmille maastoja, joissa ohjaajat lähtevät jalkaisin matkaan. Silti maastolla voidaan mennä lasten tasapaino ja kokemus huomioiden töltti-/ravipätkiä. Pyrimme kaikilla maastoilla menemään niin reippaasti, kuin se on turvallisuuden kannalta mahdollista. :) Ohjaajat auttavat tarvittaessa hevosen hallinnassa, sekä pitävät etenemisvauhdin ja reippaampien pätkien pituuden sopivana. 

Omat yksityiset tilausryhmät ryhmille, joissa mukana aloittelijoita ja/tai lapsia

Omissa ryhmissä myös aloittelijat ja lapset pääsevät maastoille, vaikka kokemus tai ikä ei vielä riittäisi tavallisille maastoille. Toteutamme eri kokoisille omille ryhmille maastoja, joissa ohjaajat lähtevät jalkaisin matkaan. Silti maastolla voidaan mennä osallistujien tasapaino ja kokemus huomioiden töltti-/ravipätkiä. Pyrimme kaikilla maastoilla menemään niin reippaasti, kuin se turvallisuuden kannalta on mahdollista. :) Ohjaajat auttavat tarvittaessa hevosen hallinnassa, ja pitävät etenemisvauhdin ja reippaampien pätkien pituuden sopivana. Omat tapahtumat toteutetaan tilaajan toiveiden mukaan. Ratsastus aloitetaan aina kentältä tutustuen hevosiin, käyden läpi perusteita ja minkälaisiin apuihin hevosemme ovat tottuneet.

1 h vaellus

Vaatimustaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille

Ikäraja noin 7-vuotta

Hinta: per 2 hlöä 180 €

              per 3 hlöä 255 €

              per 4 hlöä 300 €

              per 5 hlöä 350 €


1,5 h vaellus

Vaatimustaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille

Ikäraja noin 9-vuotta

Hinta: per 2hlöä 260€

              per 3 hlöä 345 €

              per 4 hlöä 390 €

              per 5 hlöä 450 €

1,5 h Kombo; ratsastustunti 30 min & 1 h vaellus

Vaatimustaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille

Ikäraja noin 9-vuotta

Hinta: per 2 hlöä  260 €

              per 3 hlöä 345 €

              per 4 hlöä 390 €

              per 5 hlöä 450 €

Omat yksityiset tilausryhmät kokeneemmille ratsastajille

Ohjaaja lähtee ratsain retkille. Kaikki ryhmän jäsenet omaavat vähintään seuraavat taidot:

Vaatimustaso: Aikuinen; olet ratsastanut säännöllisesti vähintään vuoden pari opetuksessa, tai olet aiemmin ratsastanut pitkään aktiivisesti, ja olet pienen tauon jälkeen palaamassa hevosen selkään. Lapsi; vähintään kolmen vuoden säännöllinen ratsastuskokemus ja 10-vuoden ikä. Hevonen täytyy ehdottomasti hallita itsenäisesti.

1 h vaellus

Ikäraja noin 10-vuotta

Hinta: per 2 hlöä 180 €

              per 3 hlöä 240 €

              per 4 hlöä 280 €

1,5 h vaellus 

Ikäraja noin 10-vuotta

Hinta: per 2 hlöä 260 €

              per 3 hlöä 320 €

              per 4 hlöä 360 €

1,5 h Kombo; ratsastustunti 30 min & 1 h vaellus

ikäraja noin 10-vuotta

Hinta: 2 hlöä  260 €

              3 hlöä 320 €

              4 hlöä 360 €

Using Format