Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Ratsastusvaellukset pienryhmissä

Tarjoamme yksityisiä vaelluksia omille 2-5 hengen ryhmille. Tallillamme pääset ratsastamaan pienissä ryhmissä Porvoon kauniissa luonnossa. Reittimme kulkevat kyläteillä, metsässä, heinäpeltojen halki sekä Porvoonjokilaakson vartta pitkin. Maaston tasosta ja pituudesta riippuen osallistujia mahtuu mukaan 4-5. Painorajamme on 75kg, lyhyillä retkillä painorajasta voi joustaa muutaman kilon.  

Ratsastuksen taitojen- ja oman kehon kannattelun opettelu on erittäin tärkeää hevosten hyvinvoinnin kannalta. Hevosten fysiikka on varsinkin pidemmillä maastoilla kovilla kun liikutaan pidempi matka varusteet (noin 10kg) ja  ratsastaja selässä. Onkin tärkeää, että ratsastaja kantaa oman vartalonsa ja istuu oikein satulassa helpottaen hevosen taakkaa. :) Jokainen maasto alkaa kentältä lyhyellä opastuksella ratsastajan istuntaan ja apujen käyttöön. Liian kova vauhti tai pitkä matka ratsastajan taitotasoon nähden johtaa lisääntyneeseen loukkaantumisriskiin sekä hevoselle että ratsastajalle.

Varaukset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen fridurin@gmail.com

Muistathan käyttää eri ratsastusvarusteita eri talleilla, tai pestä varusteet huolellisesti välissä. Useat hevosten taudit tarttuvat myös varusteiden välityksellä. Meiltä saat lainaksi tarvittaessa laadukkaan turvakypärän.

Lasten maastoilu ja ikärajat

Yläkouluikäisiä koskevat samat taitovaatimukset kuin aikuisia.

Alakouluikäiset eivät pääsääntöisesti vielä pärjää ratsastuskokemuksesta huolimatta  reippailla vaelluksilla. Lähellä ikärajaa olevien lasten kanssa voimme miettiä asiaa tapauskohtaisesti. Lapsille tulee usein yllätyksenä miten reippaasti hevoset liikkuvat maastossa kentällä ratsastamiseen verrattuna. Lapsilla tulee olla vankka ratsastustausta osallistuakseen maastoille missä laukataan. Maastojen kuvailujen alta löydät tarkemmat taitovaatimukset kullekin retkelle. Omissa yksityisissä ryhmissä lasten iän suhteen pystytään olemaan hieman joustavampia. Etenemisvauhti voidaan sovittaa maaston aikana lasten mukaan, eikä muita osallistujia tarvitse huomioida askellajivalinnoissa ja vauhdissa.  Omissakin ryhmissä ikäraja vaelluksille, missä ratsastetaan itsenäisesti ilman avustajaa, on kuitenkin pääsääntöisesti noin 10-vuotta. 

Alakouluikäiset lapset pääsevät kuitenkin maastoille, vaikka kokemus tai ikä eivät vielä riittäisikään tavallisille maastoille. Toteutamme eri kokoisille omille ryhmille maastoja, joissa ohjaajat lähtevät jalkaisin matkaan. Silti maastolla voidaan mennä lasten tasapaino ja kokemus huomioiden töltti-/ravipätkiä. Pyrimme kaikilla maastoilla menemään niin reippaasti, kuin se on turvallisuuden kannalta mahdollista. :) Ohjaajat auttavat tarvittaessa hevosen hallinnassa, sekä pitävät etenemisvauhdin ja reippaampien pätkien pituuden sopivana. Katso hintaesimerkkejä alhaalta, "Omat yksityiset tilausryhmät"-osiosta!

Omat yksityiset tilausryhmät ryhmille, joissa mukana aloittelijoita ja/tai lapsia

Omissa ryhmissä myös aloittelijat ja lapset pääsevät maastoille, vaikka kokemus tai ikä ei vielä riittäisi tavallisille maastoille. Oma tapahtuma on hyvä myös ryhmille, joissa on eritasoisia ratsastajia tai lapsia.  Toteutamme eri kokoisille omille ryhmille maastoja, joissa ohjaajat lähtevät jalkaisin matkaan. Silti maastolla voidaan mennä osallistujien tasapaino ja kokemus huomioiden töltti-/ravipätkiä. Pyrimme kaikilla maastoilla menemään niin reippaasti, kuin se turvallisuuden kannalta on mahdollista. :) Ohjaajat auttavat tarvittaessa hevosen hallinnassa, ja pitävät etenemisvauhdin ja reippaampien pätkien pituuden sopivana. Omat tapahtumat toteutetaan tilaajan toiveiden mukaan. Ratsastus aloitetaan aina kentältä tutustuen hevosiin, käyden läpi perusteita ja minkälaisiin apuihin hevosemme ovat tottuneet.

Alla esimerkkejä omista tapahtumista hintoineen, voimme myös räätälöidä sopivan paketin!

1h vaellus

Vaatimustaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille

Ikäraja noin 7-vuotta

Hinta: per 2hlöä 160€

              per 3hlöä 225€

              per 4hlöä 280€

              per 5hlöä 325€


1,5h vaellus

Vaatimustaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille

Ikäraja noin 9-vuotta

Hinta: per 2hlöä 225€

              per 3hlöä 280€

              per 4hlöä 320€

              per 5hlöä 400€

1,5h Kombo; ratsastustunti 30 min & 1h vaellus

Vaatimustaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille

Ikäraja noin 9-vuotta

Hinta: per 2hlöä  225€

              per 3hlöä 280€

              per 4hlöä 320€

              per 5hlöä 400€

Omat yksityiset tilausryhmät kokeneemmille ratsastajille

Ohjaaja lähtee ratsain retkille. Kaikki ryhmän jäsenet omaavat vähintään seuraavat taidot:

Vaatimustaso: Aikuinen; olet ratsastanut säännöllisesti vähintään vuoden pari opetuksessa, tai olet aiemmin ratsastanut pitkään aktiivisesti, ja olet pienen tauon jälkeen palaamassa hevosen selkään. Lapsi; vähintään kolmen vuoden säännöllinen ratsastuskokemus ja 10-vuoden ikä. Hevonen täytyy ehdottomasti hallita itsenäisesti.

Teemme omista ryhmistä tarjouksen asiakkaalle. Alla esimerkkejä yleisimmin kysytyistä omista tapahtumista hintoineen!

1h vaellus

Ikäraja noin 10-vuotta

Hinta: per 2hlöä 160€

              per 3hlöä 225€

              per 4hlöä 260€

1,5 vaellus 

Ikäraja noin 10-vuotta

Hinta: per 2hlöä 225€

              per 3hlöä 260€

              per 4hlöä 320€

1,5h Kombo; ratsastustunti 30 min & 1h vaellus

ikäraja noin 10-vuotta

Hinta: 2hlöä  225€

              3hlöä 260€

              4hlöä 320€