Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Ratsastusvaellukset pienryhmissä

Tallillamme pääset ratsastamaan pienissä ryhmissä Porvoon kauniissa luonnossa. Reittimme kulkevat kyläteillä, metsässä, heinäpeltojen halki sekä Porvoonjokilaakson vartta pitkin. Maaston tasosta ja pituudesta riippuen osallistujia mahtuu mukaan 5-6. Maastomme ovat jaettu eri tasoryhmiin ratsastajien kokemuksen, sekä lasten iän mukaan! Painorajamme kahden tunnin retkille on 75kg ja lyhyemmille retkille 80kg.

Tarjoamme yleisiä ryhmävaelluksia sekä yksityisiä vaelluksia omille ryhmille.

Varaukset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen fridurin@gmail.com.

Muistathan käyttää eri ratsastusvarusteita eri talleilla, tai pestä varusteet huolellisesti välissä. Useat hevosten taudit tarttuvat myös varusteiden välityksellä. Meiltä saat lainaksi tarvittaessa laadukkaan turvakypärän.

Lasten maastoilu ja ikärajat

Yläkouluikäisiä koskevat samat taitovaatimukset kuin aikuisia.

Alakouluikäiset eivät pääsääntöisesti vielä pärjää ratsastuskokemuksesta huolimatta reippailla/keskitason vaelluksilla. Lähellä ikärajaa olevien lasten kanssa voimme tapauskohtaisesti vielä miettiä, mikä ryhmä olisi paras. Lapsille tulee usein yllätyksenä miten reippaasti hevoset liikkuvat maastossa kentällä ratsastamiseen verrattuna. Lapsilla tulee olla vankka ratsastustausta osallistuakseen maastoille missä laukataan. Maastojen kuvailujen alta löydät tarkemmat taitovaatimukset kullekin retkelle. Omissa yksityisissä ryhmissä lasten iän suhteen pystytään olemaan hieman joustavampia. Etenemisvauhti voidaan sovittaa maaston aikana lasten mukaan, eikä muita osallistujia tarvitse huomioida askellajivalinnoissa ja vauhdissa.  Omissakin ryhmissä ikäraja vaelluksille, missä ratsastetaan itsenäisesti ilman avustajaa, on kuitenkin pääsääntöisesti noin 10-vuotta. 

Alakouluikäiset lapset pääsevät kuitenkin maastoille, vaikka kokemus tai ikä eivät vielä riittäisikään tavallisille maastoille. Toteutamme eri kokoisille omille ryhmille maastoja, joissa ohjaajat lähtevät jalkaisin matkaan. Silti maastolla voidaan mennä lasten tasapaino ja kokemus huomioiden töltti-/ravipätkiä. Pyrimme kaikilla maastoilla menemään niin reippaasti, kuin se on turvallisuuden kannalta mahdollista. :) Ohjaajat auttavat tarvittaessa hevosen hallinnassa, sekä pitävät etenemisvauhdin ja reippaampien pätkien pituuden sopivana. Katso hintaesimerkkejä alhaalta, "Omat yksityiset tilausryhmät"-osiosta!

Yleiset ryhmät

Etsi Facebookin kalenterista itsellesi sopiva maasto, tai ehdota sinulle sopivaa ajankohtaa ja tapahtumaa lisättäväksi kalenteriimme. Ajantasainen varauskalenteri löytyy Facebook-sivuiltamme ylimpänä kiinnitettynä julkaisuna. 

Ilmoittauduthan aina vaellukselle mikä on mahdollisimman lähellä omaa ratsastustasoasi, jotta maastoille tulijat pääsevät menemään maaston kuvauksessa sovittua vauhtia ja askellajeja. Hevosemme ovat äärimmäisen kilttejä ja maastovarmoja. Huomioithan silti, että turvallisuuden takaamiseksi hevonen tulee aina hallita itsenäisesti askellajeissa, joissa vaelluksella mennään. Tämä edellyttää, ettet joudu ottamaan satulasta tukea. 

Alla kuvailtuna yleisten ryhmiemme tasot. Kaikki ratsastajat ovat erilaisia, ja täten tasot suuntaa antavia. Jos olet epävarma voimme vielä yhdessä miettiä sopivaa tasoa. Pyrimme aina tarjomaan sinulle mahdollisimman mukavan kokemuksen ja niin vauhdikkaan maaston, kuin se turvallisuuden kannalta on mahdollista. :)  Vasta-alkajille ja aloitteljoille toteutamme maastoja ja tapahtumia omina tilausryhminä. Näistä löydät tietoa "Omat yksityiset tilausryhmät"-osiosta.

Taso A: kokeneet ratsastajat, aikuiset ja yläkouluikäiset

Edellyttää hevosen hyvää hallintaa kaikissa perusaskellajeissa (käynti, ravi, laukka), reippaassa vauhdissa, pitkissä pätkissä ja vaihtelevissa maastoissa. Ratsastamme vaihtelevasti pitkin kyläteitä, niittyjä ja metsäpolkuja.

Vaatimustaso: Omaat pitkän ratsastustaustan ja ratsastat edelleen säännöllisesti.

Kesto n. 2 h

Hinta 75€

HUOM! Kokeneille järjestämme myös pidempiä vaelluksia kysynnän mukaan.

Taso B: keskitason ratsastajat, aikuiset ja yläkouluikäiset

Edellyttää hevosen hyvää hallintaa kaikissa perusaskellajeissa (käynti, ravi, laukka). Maastolla mennään kaikkia askellajeja, mutta ei kovinta vauhtia eikä pisimpiä pätkiä. Ratsastamme vaihtelevasti pitkin kyläteitä, niittyjä ja metsäpolkuja.

Vaatimustaso: Edellyttää hevosen itsenäistä hallintaa, ja oman tasapainon säilymistä kaikissa askellajeissa. Olet ratsastanut vähintään muutamia vuosia säännöllisesti opetuksessa, tai sinulla on aiempi pidempi sekä aktiivinen ratsastustausta, ja olet muutaman vuoden tauon jälkeen palaamassa hevosen selkään.

Kesto n. 2 h
Hinta 75€

Taso C: perustason ratsastajat, aikuiset ja lapset

Olet harjoitellut jo paljon perusaskellajeja (käynti, ravi, laukka). Edellyttää hevosen itsenäistä hallintaa ja oman tasapainon säilymistä ilman tuen ottamista satulasta. Tämä koskee niin töltti- kuin ravipätkiä, sekä lyhyitä laukkapätkiä. Ratsastamme vaihtelevasti pitkin niittyjä sekä hiekka- ja metsäteitä. Perustason vaelluksilla kokeillaan ryhmän osaaminen huomioon ottaen lyhyitä laukkapätkiä, tai tarjotaan halukkaille mahdollisuus loppulaukkaan. 

Vaatimustaso: Aikuinen; olet ratsastanut säännöllisesti vähintään vuoden pari opetuksessa, tai olet aiemmin ratsastanut aktiivisesti, ja olet pidemmän tauon jälkeen palaamassa hevosen selkään. Lapsi; vähintään kolmen vuoden säännöllinen ratsastuskokemus ja 10-vuoden ikä.

Kesto n. 2 h
Hinta 75€

Taso D-jatkotaso, aloittelevat ja jatkotason ratsastajat, aikuisille ja lapsille

Perusaskellajeista olet harjoitellut jo paljon käyntiä ja ravia. Liikkeelle lähtö, pysäytys, kääntäminen, perusistunta ja ohjastuntuma ovat tuttuja. Edellyttää hevosen itsenäistä hallintaa sekä tasapainon säilymistä ilman satulaan tukeutumista käynnissä ja lyhyissä töltti-/ravipätkissä. Eteneminen tapahtuu rauhallisesti,  töltti/ravipätkät sovitetaan vauhdiltaan ja pituudeltaan ryhmän tasoon. Kuljemme peltojen poikki sekä pitkin rauhallista metsätietä. Voimme aloittaa ratsastuksen kentältä ennen maastoon lähtöä.

Vaatimustaso: Aikuiset; lähivuosina hankitut hevosen hallitsemisen perustaidot. Eli olet käynyt ratsastustunneilla vähintään puoli vuotta, tai sinulla on pidempi ratsastushistoria ennen pidempää taukoa. Lapset; muutaman vuoden säännöllinen ratsastuskokemus ja vähintään 10-vuoden ikä

Kesto n. 1,5 h tai 2h
Hinta 65€/75€
Omat yksityiset tilausryhmät ryhmille, joissa mukana aloittelijoita ja/tai lapsia

Oma tapahtuma on erityisen hyvä ryhmille, joissa on eritasoisia ratsastajia tai lapsia. Tarjoamme omia ryhmiä myös omille kaveriporukoille sekä esimerkiksi polttariryhmille. 

Omissa ryhmissä myös aloittelijat ja lapset pääsevät maastoille, vaikka kokemus tai ikä ei vielä riittäisi tavallisille ryhmämaastoille. Toteutamme eri kokoisille omille ryhmille maastoja, joissa ohjaajat lähtevät jalkaisin matkaan. Silti maastolla voidaan mennä osallistujien tasapaino ja kokemus huomioiden töltti-/ravipätkiä. Pyrimme kaikilla maastoilla menemään niin reippaasti, kuin se turvallisuuden kannalta on mahdollista. :) Ohjaajat auttavat tarvittaessa hevosen hallinnassa, ja pitävät etenemisvauhdin ja reippaampien pätkien pituuden sopivana. 

Teemme omista ryhmistä tarjouksen asiakkaalle. Alla esimerkkejä yleisimmin kysytyistä omista tapahtumista hintoineen!

1h tai 1,5h vaellus kahdelle

Suosituin oma tapahtuma. Tapahtuma toteutetaan tilaajan toiveiden mukaan. Tapahtuma voidaan aloittaa lyhyesti kentältä perusteita läpi käyden, jonka jälkeen lähdetään  maastoretkelle. Aloittelijoiden ja lasten kanssa ohjaaja lähtee jalkaisin matkaan, ja avustaa tarvittaessa. 

Vaatimustaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille

Kesto 1h, hinta 150€
Ikäraja noin 7-vuotta!

Kesto 1,5h, hinta 220€
Ikäraja noin 9-vuotta!


1h vaellukset useammalle hengelle

Vaatimustaso: sopii kaikille
Ikäraja noin 7-vuotta

Hinta: 1h 3hlöä 220€

              1h 4hlöä 260€

              1h 5hlöä 325€

1,5h vaellukset useammalle hengelle

Vaatimustaso: sopii kaikille
Ikäraja noin 9-vuotta

Hinta: 1,5h 3hlöä 280€

              1,5h 4hlöä 320€

              1,5h 5hlöä 400€

              

Omat yksityiset tilausryhmät kokeneemmille ratsastajille

Kaikki ryhmän jäsenet omaavat vähintään seuraavat taidot:

Vaatimustaso: Aikuinen; olet ratsastanut säännöllisesti vähintään vuoden pari opetuksessa, tai olet aiemmin ratsastanut pitkään aktiivisesti, ja olet pidemmän tauon jälkeen palaamassa hevosen selkään. Lapsi; vähintään kolmen vuoden säännöllinen ratsastuskokemus ja 10-vuoden ikä.

Oma tapahtuma on erityisen hyvä ryhmille, joissa on eritasoisia ratsastajia tai lapsia. Tarjoamme omia ryhmiä myös omille kaveriporukoille sekä esimerkiksi polttariryhmille.  

Teemme omista ryhmistä tarjouksen asiakkaalle. Alla esimerkkejä yleisimmin kysytyistä omista tapahtumista hintoineen!

1h tai 1,5h vaellus kahdelle

Suosituin oma tapahtuma. Tapahtuma toteutetaan tilaajan toiveiden mukaan. Tapahtuma voidaan aloittaa lyhyesti kentältä perusteita läpi käyden, jonka jälkeen lähdetään  maastoretkelle. 

Ikäraja noin 10-vuotta!

Kesto 1h/hinta 150€

Kesto 1,5h/hinta 220€

1h ja 1,5 vaellukset useammalle hengelle

Ikäraja noin 10-vuotta

Hinta: 1h 3hlöä 220€

              1h 4 hlöä 260€

              1h 5hlöä 300€

Hinta: 1,5h 3hlöä 280€

              1,5h 4 hlöä 315€

              1,5h 5 hlöä 350€


2h vaellukset useammalle hengelle

Ikäraja noin 13-vuotta

Hinta: 2h 4hlöä 350€

              2h 5hlöä 375€