Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Ratsastusvaellukset

Tallillamme pääset ratsastamaan pienissä ryhmissä Porvoon kauniissa luonnossa. Reittimme kulkevat kyläteillä, jylhillä kallioilla, metsässä, heinäpeltojen halki sekä Porvoonjokilaakson vartta pitkin. Maaston tasosta ja pituudesta riippuen osallistujia mahtuu mukaan 4- 6. Maastomme on jaettu neljään eri tasoryhmään!

Etsi Facebookin kalenterista itsellesi sopiva maasto tai ehdota sinulle sopivaa ajankohtaa ja tapahtumaa lisättäväksi kalenteriimme, ajantasainen varauskalenteri löytyy Facebook-sivuiltamme. Myös yksityinen ryhmä ainoastaan omalle porukalle on mahdollinen, näistä teemme erikseen tarjouksen asiakkaalle.

Maastoilun alaikäraja on 10-vuotta poislukien vasta-alkajien maasto, johon perheen pienimmätkin voivat osallistua. Reippaampien maastojen alaikäraja on 13-vuotta, hevonen on ehdottomasti hallittava itsenäisesti kaikissa perusaskellajeissa. Omat ryhmät sallivat pieniä poikkeuksia ikärajoihin, tällöin voimme säädellä etenemisvauhtia lasten mukaan. Hevosemme ovat äärimmäisen kilttejä ja maastovarmoja, huomioithan silti että turvallisuuden takaamiseksi hevonen tulee aina hallita itsenäisesti niissä askellajeissa mitä vaelluksella mennään. Painorajamme on 80kg. Ratsastuskoulun käytössä on askellajitaipuksiltaan erilaisia hevosia, ohjaaja jakaa hevoset parhaan harkintansa mukaan keskusteltuaan kaikkien osallistujien kanssa, ottaen huomioon ratsastajien ja hevosten ominaisuudet. Jos haluat juuri tietynlaisen tai tietyn hevosen, voit tulla yksityistunnille missä asia pyritään ottamaan huomioon. Kaikki hevosemme ovat kilttejä ja varmoja maastossa.

Varaukset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen fridurin@gmail.com.

Muistathan käyttää eri ratsastusvarusteita eri talleilla tai pestä varusteet huolellisesti välissä. Useat hevosten taudit tarttuvat myös varusteiden välityksellä. Meiltä saat lainaksi tarvittaessa laadukkaan turvakypärän.

Kokeneet ratsastajat

Edellyttää hevosen hyvää hallintaa kaikissa perusaskellajeissa (käynti, ravi, laukka)reippaassa vauhdissa  ja vaihtelevissa maastoissa. Ratsastamme vaihtelevasti pitkin kyläteitä, niittyjä ja metsäpolkuja.

Vaatimustaso: Omaat pidemmän ratsastustaustan ja ratsastat edelleen suhteellisen säännöllisesti.

Huom! Ikäraja 13-vuotta 
Kesto n. 2 h

Hinta 70€

HUOM! Kokeneille järjestämme myös pidempiä vaelluksia.


Perustaitoiset ratsastajat

Olet ratsastanut jo paljon perusaskellajeissa (käynti, ravi, laukka).  Edellyttää hevosen itsenäistä hallintaa ja oman tasapainon säilymistä pidemmissä töltti- ja ravipätkissä. Ratsastamme vaihtelevasti pitkin niittyjä sekä hiekka- metsäteitä. Perustason vaelluksilla kokeillaan ryhmän osaaminen huomioon ottaen lyhyitä laukkapätkiä tai lopussa tarjotaan halukkaille mahdollisuus kokeilla laukkaa.

Vaatimustaso: Olet ratsastanut jo muutamia vuosia säännöllisesti opetuksessa tai olet aiemmin ratsastanut aktiivisesti ja olet tauon jälkeen palaamassa hevosen selkään.


Kesto n. 1,5 h tai 2 h
Hinta 60€ / 70€


Aloittelevat ja jatkotason ratsastajat

Perusaskellajeista olet harjoitellut jo paljon käyntiä ja ravia. Liikkeelle lähtö, pysäytys, kääntäminen, perusistunta ja ohjastuntuma ovat tuttuja. Edellyttää hevosen itsenäistä hallintaa käynnissä ja lyhyissä töltti/ravipätkissä. Eteneminen tapahtuu rauhallisesti ja töltti/ravipätkät sovitetaan vauhdiltaan ja pituudeltaan ryhmän tasoon. Kuljemme peltojen poikki sekä pitkin rauhallista metsätietä. Voimme aloittaa ratsastuksen kentältä ennen maastoon lähtöä.

Vaatimustaso: Lähivuosina hankitut hevosen hallitsemisen perustaidot tai pidempi ratsastushistoria ennen pidempää taukoa.

Kesto n. 1,5 h
Hinta 60€Vasta-alkajat

Tutustumme hevosiin ensin tallissa, jonka jälkeen käymme ratsastuskentällä lyhyesti alkeita läpi. Lopuksi käymme tallin lähimaastoissa retkellä. Sopii vasta-alkajille ja jo hieman alkeita osaaville, niin aikuisille kuin lapsillekin. Ratsastuksessa on taluttajia avustamassa hevosen hallinnassa.

Vaatimustaso: Ei edellytä aiempaa ratsastuskokemusta.

Kesto n. 1,5 h
Hinta 68€

Toteutetaan kysynnän mukaan. 

Pidemmät vaellukset kokeneille

Järjestämme räätälöityjä vaelluksia ratsastajille toiveiden mukaan. Kysy lisää!

Esimerkiksi
3 h vaellus 95€ 

Laukkamaastot kokeneille

Järjestämme kokeneille ratsastajille tunnin vauhdikkaita laukkamaastoja, nämä ovat huippuhauskoja!

Kesto n. 1 h 
Hinta 55€

Pysähdys laavulla

Omissa ryhmissä meillä mahdollisuus pysähtyä laavulle levähtämään ja syömään omia eväitä. :) Laavupysähdyksen voi yhdistää 1,5h ja sitä pidempiin retkiin. 

Using Format