Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Ratsastustunnit pienryhmissä

Järjestämme syys- ja kevätkaudella viikoittaisia ratsastustunteja aikuisille ja lapsille. Tarjoamme vakiotunteja pääasiassa ratsastajille, joilla on jo vähintään ratsastuksen perustaidot. Vakioviikkotunnit järjestetään 10 kerran kursseina. Kurssit pidetään arki-iltaisin noin klo 17-19.00 välillä. Vakioviikkotuntien lisäksi järjestämme kaikentasoisille satunnaisille ratsastajille omia tunteja! Hevosemme ovat erittäin kilttejä, osaavia ja hyväliikkeisiä. Tallillamme painotetaan erityisesti hevosystävällistä ratsastusta.

Kevään 2022 ratsastustuntien aikatauluja suunnitellaan parhaillaan. Lue lisää tunneista alta ja kysy lisää sähköpostitse fridurin@gmail.com. :)

Vakioviikkotunnit

Ratsastamme 4-5 hengen tasoryhmiin jaetuissa pienryhmissä, jolloin opetus on yksilöllistä ja opettajalla on aikaa jokaiselle oppilaalle. Opetuksessamme painotamme hyvää oikeaoppista istuntaa, oikean tekniikan oppimista sekä kevyiden apujen käyttöä. Kun ryhmien kokoonpano pysyy koko kurssin samana, oppilaat tutustuvat toisiinsa ja oppivat samaa tahtia uusia asioita. Jaamme lapset ja aikuiset eri ryhmiin aina kun se on mahdollista. Varsinaisten viikkotuntien alaikäraja on tapauskohtaisesti noin 9-vuotta. Olisi hyvä, että ikää on jo enemmän, jolloin lapsi pystyy keskittymään opetukseen ja pituuttakin on jo vähän enemmän hevosten hallintaa ajatellen. Meillä ei valitettavasti ole tarjolla pienten lasten poni-/talutustunteja.

Tasoryhmät

Pyrimme löytämään jokaiselle ratsastajalle ryhmän, joka on mahdollisimman lähellä omaa osaamistasoa.  Iästä, tasapainosta ja jo opituista teknisistä taidoista riippuen saman ajan ratsastaneet voivat kuulua eri tasoryhmiin. Huomioittehan, että lapset saattavat arvioida vanhemmille omia taitojaan yläkanttiin. Turvallisuuden vuoksi olisi tärkeää, että tunnin taso ei ole liian vaikea, eikä vauhtia ole osaamistasoon nähden liikaa. Ennen tuntien aloittamista uudella tallilla, olisi mahdollisuuksien mukaan hyvä käydä kokeilemassa ratsastusta yksityistunnilla. :)

Lapset

A- Alkeistaso. Vasta-alkajat tai hieman alkeita osaavat. Taso on sopiva aivan vasta-alkajille ja ratsastajille, jotka ovat kokeilleet ratsastusta satunnaisesti, tai käyneet esimerkiksi kesäleirin. Alkeistuntien alaikäraja on tapauskohtaisesti noin 9-10 vuotta. Alkeistunnin kesto on 45 minuuttia. Kurssin ensimmäinen tunti on teoriatunti. Alkeistunneilla on opettajan lisäksi avustaja auttamassa hevosten hallinnassa. Alkeistunneilla opetellaan hyvän istunnan perusteet, harjoitellaan ohjastuntumaa, hevosen kääntäminen istunnalla, voltit/kahdeksikot/suunnanvaihdot ja keventäminen.  

B- Alkeisjatko. Alkeiskurssin taidot hankittuna, hevonen on hallittava itsenäisesti. Tunnit ovat sopivia noin 9-10 vuotiaasta ylösopäin. Tunnin kesto on 45 minuuttia. Tunneilla hankitaan lisää rutiinia alkeiskurssin asioihin ja nousujohteisesti harjoitellaan mahdollisuuksien mukaan uusia, vaikeampia asioita. 

C-Jatkotaso. Tunnit ovat sopivia 10-11 vuotiaasta ylöspäin. Jatkotason ryhmissä harjoitellaan kaikki askellajeja ja opetellaan peruskouluharjoitteita. Hevonen on ehdottomasti hallittava itsenäisesti kaikissa perusharjoitteissa ja reippaammassakin vauhdissa ilman satulasta kiinni pitämistä. Tarvittava ratsastuskokemuksen määrä riippuu iästä, tasapainosta sekä opituista teknisistä taidoista. Jatkoryhmissä hiotaan perusratsastustaitoja ja harjoitellaan nousujohteisesti vaikeampia asioita; askeleen pidentämistä ja lyhentämistä, asetusta ja taivutusta, laukannostoja, kokoamista ja väistöjä.  Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

D- Perustaso. Säännöllistä ratsastuskokemusta usean vuoden ajalta. Perustason tunnit ovat sopivia noin 12 vuotiaasta ylöspäin. Tunneilla mennään pitkiä pätkiä reippaasti sekä tehdään teknisiä harjoitteita; mm. puolipidätteitä, kokoamisia, asetuksia, väistöjä, avotaivutuksia ja temmonlisäyksiä. Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

Aikuiset ja yläkouluikäiset nuoret

D- Perustaso. Perustason ratsastajat jaetaan usein helpompaan ja vaikeampaan ryhmään. Ratsastat sujuvasti pidempiä pätkiä reippaassa vauhdissa, ja olet jo harjoitellut kokoamista, asetuksia, taivutuksia, väistöjä. Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

E- Kokeneet. Ratsastat sujuvasti eri harjoitteita myös reippaammissa askellajeissa. Osaat koota hevosta istunnalla ja pystyt korjaamaan hevosta jo harjoitteiden aikana. Olet ratsastanut paljon reippaassa temmossa sekä harjoitellut paljon eri väistöjä ja muita teknisiä harjoitteita. Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

Huom! Aikuisille ja yläkouluikäisille nuorille ei alkavalla kaudella ole omia A-C tason ryhmiä. Yksittäisiä ratsastajia voidaan sijoittaa lasten A-C tason ryhmiin.

Syyskausi 2022

Syyskauden kurssit alkavat pääsääntöisesti elokuussa ma 8.8 alkavalla viikolla tai viimeistään kun tarvittava  määrä osallistujia on kasassa. 

Hinnat

10 kerran kurssi 4-5 hengen pienryhmässä 385€.

Kurssin voi maksaa kahdessa erässä.

Mahdolliset vapaat irtotuntipaikat tuntiryhmissä 45€/kerta  löytyvät Facebookin kalenterista.  Katso lisää satunnaisten ratsastajien tuntimahdollisuuksista alempaa.

Painorajamme viikoittaisille tunneille on 75 kg.

Tunti-info


Satunnaiset ratsastajat ja omat ryhmät

Kokeneet/perustaitoiset ratsastajat

  • Yksityistunti 1 hlö 85€
  • Yksityistunti 2 hlöä 130€
  • Yksityistunti 3 hlöä 165€ 
  • Yksityistunti 4 hlöä 200€ 

Ratsastustuntien kesto on noin 50 min. Painoraja satunnaisille tunneille on noin 75kg.

Aloittelijat/aloittelevat ratsastajat

  • Yksityistunti 1 hlö 85€
  • Yksityistunti 2 hlöä 130€

Ratsastustuntien kesto on noin 50 min. Painoraja tunneille on noin 75kg.

Muut palvelut

  • Järjestämme tallilla lasten kesäleirejä. Tutustu kesän 2022 tarjontaan tästä!