Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Ratsastustunnit pienryhmissä

Järjestämme syys- ja kevätkaudella viikoittaisia ratsastustunteja aikuisille ja lapsille. Tarjoamme vakiotunteja ratsastajille, joilla on jo hyvät ratsastuksen perustaidot. Vakioviikkotunnit järjestetään noin 10 kerran kursseina. Kurssit pidetään arki-iltaisin klo 17-19.00 välillä. Vakioviikkotuntien lisäksi järjestämme kaikentasoisille satunnaisille ratsastajille omia tunteja! Hevosemme ovat erittäin kilttejä, osaavia ja hyväliikkeisiä. Tallillamme painotetaan erityisesti hevosystävällistä ratsastusta ja hevosten käsittelyä. Islanninhevoset ovat rotumääritelmästään huolimatta ponikokoisia, painorajamme tunneille on 70kg.

Lue lisää tunneista alta ja kysy lisää sähköpostitse fridurin@gmail.com. :)

Vakioviikkotunnit

Ratsastamme yleisimmin neljän hengen tasoryhmiin jaetuissa pienryhmissä, jolloin opetus on yksilöllistä ja opettajalla on aikaa jokaiselle oppilaalle. Opetuksessamme painotamme hyvää oikeaoppista istuntaa, oikean tekniikan oppimista sekä kevyiden apujen käyttöä. Kun ryhmien kokoonpano pysyy koko kurssin samana, oppilaat tutustuvat toisiinsa ja oppivat samaa tahtia uusia asioita. Viikkotuntien alaikäraja on 10-vuotta, tällöin lapsi pystyy  jo paremmin keskittymään opetukseen ja pituuttakin on jo vähän enemmän hevosten itsenäistä hallintaa ajatellen. Meillä ei valitettavasti ole tarjolla pienten lasten poni-/talutustunteja.

Tasoryhmät

Pyrimme löytämään jokaiselle ratsastajalle ryhmän, joka on mahdollisimman lähellä omaa osaamistasoa.  Iästä, tasapainosta ja jo opituista teknisistä taidoista (lajitaidot) riippuen saman ajan ratsastaneet voivat kuulua eri tasoryhmiin. Huomioittehan, että lapset saattavat arvioida vanhemmille omia taitojaan yläkanttiin. Turvallisuuden vuoksi olisi tärkeää, että tunnin taso ei ole liian vaikea, eikä vauhtia ole osaamistasoon nähden liikaa. Ennen tuntien aloittamista uudella tallilla, olisi mahdollisuuksien mukaan hyvä käydä kokeilemassa ratsastusta yksityistunnilla. :) 

Lasten perustaso. Tunnit ovat sopivia 10-vuotiaasta ylöspäin. Tunnin kesto on 45 minuuttia.  Hevonen on hallittava itsenäisesti kaikissa perusharjoitteissa ja reippaammassakin vauhdissa. Tarvittava ratsastuskokemuksen määrä riippuu iästä, tasapainosta sekä opituista teknisistä taidoista. Perustasolla hiotaan perusratsastustaitoja ja harjoitellaan mahdollisuuksien mukaan nousujohteisesti vaikeampia asioitakuten; asetusta ja taivutusta, laukannostoja.

Nuorten perustaso. Tunnit ovat sopivia noin 12-vuotiaasta ylöspäin. Hevonen on hallittava itsenäisesti kaikissa perusharjoitteissa ja reippaammassakin vauhdissa. Tarvittava ratsastuskokemuksen määrä riippuu iästä, tasapainosta sekä opituista teknisistä taidoista. Perustasolla hiotaan edelleen perusratsastustaitoja ja harjoitellaan nousujohteisesti vaikeampia asioita; askeleen pidentämistä ja lyhentämistä, asetusta ja taivutusta, laukannostoja, kokoamista ja väistöjä.  Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

Kokeneet nuoret ja aikuiset. Säännöllistä ratsastuskokemusta useiden vuosien ajalta. Tunneilla mennään pitkiä pätkiä reippaasti sekä tehdään teknisiä harjoitteita; mm. puolipidätteitä, kokoamisia, asetuksia, väistöjä, avotaivutuksia ja temmonlisäyksiä. Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

Kevätkausi 2024 vapaat paikat

KURSSIPERIODI 1. viikot 2-11, 10 kertaa, (alkaa ma 8.1. alkavalla viikolla)

Ensimmäisen periodin paikat ovat täynnä.

KURSSIPERIODI 2. viikot 12-22, 11 kertaa, (alkaa ma 18.3. alkavalla viikolla)

Toisen kurssiperiodin paikat ovat täynnä.

Hinnat

Syksyn 2024 hinnat tulossa. 

Kurssin voi maksaa kahdessa erässä.

Mahdolliset vapaat irtotuntipaikat tuntiryhmissä 55€/kerta  löytyvät Facebookin kalenterista.  Katso lisää satunnaisten ratsastajien tuntimahdollisuuksista alempaa.

Kurssi-info

Ratsastustunnit pidetään normaalisti kurssin ajalle mahdollisesti osuvina  arkipyhinä ja koulun loma-aikoina. Tallilta tulee aina  tekstiviestitse erikseen ilmoitus,  jos tunnit joudutaan siirtämään  sääolojen tai muun syyn vuoksi. llmoittautuminen kurssille on  sitova eli ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan koko kurssin.

Jokainen  tuntiratsastaja on oikeutettu yhteen korvaavaan ratsastustuntiin per  kurssi, tunti on korvattava kuluvan kurssin aikana. Poissaolo  on ilmoitettava aina viimeistään klo 19 tuntia edeltävänä  päivänä jotta olet oikeutettu korvaukseen,  tämä koskee myös sairaustapauksia.  Ilmoitathan  kaikki poissaolosi mahdollisimman ajoissa,  korvauksen voi mahdollisesti ratsastaa jo ennen poissaoloa.  Ilmoita poissaolo  sähköpostitse  tai tekstiviestitse numeroon 040 755 8617, en pysty vastaanottamaan poissaoloja tuntien yhteydessä. Ilmoitathan  ystävällisesti myös poissaolot,  jotka eivät oikeuta korvaukseen,  hevonen odottaa muuten ratsastajaa turhaan varustettuna. Korvaustunti ratsastetaan toisessa tuntiryhmässä. Saat  tallilta ryhmäviestillä tiedon vapaista korvauspaikoista,  joista voit varata oman korvauksesi. Huomioittehan  ettemme pysty tarjoamaan korvaustunteja jokaisen oppilaan  yksilöllisen viikkoaikataulun mukaan, korvausmahdollisuudet ovat  ryhmäviesteillä ilmoitettuina ajankohtina. Kevät- ja syyskauden viimeisen tuntiviikon poissaolot voi korvata vain etukäteen.

Kurssimaksun  voit maksaa 1. tai 2. erässä. Saat laskun  kurssista sähköpostitse ilmoittautuessasi kurssille.

Tallilla  on yritystoiminnan vastuuvakuutus. Yksittäisiä ratsastajia ei ole  vakuutettu tallin puolesta. Ratsastus tapahtuu omalla vastuulla,  edellytämme  osallistujilta voimassa olevaa tapaturmavakuutusta.  Edellytämme teitä  käyttämään kypärää aina tallilla, myös hevosia hoidettaessa  ja käsiteltäessä. Suosittelemme ehdottomasti kaikille turvaliivin  käyttöä. Huomioithan,  että voimme olla vastuussa ratsastajista vain sovitun  ratsastustunnin ajan, ulkopuolisten vierailijoiden turvallisuudesta  emme pysty vastaamaan. Muistattehan,  että hevosten tarhassa ei saa tarpeettomasti oleilla ilman  henkilökuntaa. Hevosia ei saa myöskään käsitellä aitojen,  porttien tai lankojen yli eikä tarhan portissa saa roikkua. On  turvallisuusasia että hevoset kunnioittavat aitoja ja pysyisivät  niistä kauempana. Tallissa voitte mielellään rapsutella hevosia.  :)

Poikkeuksellisella  ilmalla esim. kovalla pakkasella tai rankkasateella voimme lasten  tunneilla tehdä tallissa hevosten kanssa hauskoja harjoitteita ja  ratsastaa ulkona lyhyemmin.

Ajathan  tallialueella 15km/h rajoituksen mukaisesti, alueella liikkuu lapsia  ja eläimiä. Ratsastuskentällä  on ollut muutama vaaratilanne, kun autot ajavat liian kovaa kentän  ohi. Käyttäkää  tallin omaa isoa parkkipaikkaa tarhan ja Kannonnokan puolella,  keltaisen talon piha on yksityisaluetta.

Tervetuloa  ratsastamaan :)

Satunnaiset ratsastajat ja omat ryhmät

Kokeneet/perustaitoiset ratsastajat

  • Yksityistunti 1 hlö 90 €
  • Yksityistunti 2 hlöä 150 €
  • Yksityistunti 3 hlöä 195 € 
  • Yksityistunti 4 hlöä 220 € 

Ratsastustuntien kesto on noin 45-50 min. Painoraja tunneille on noin 70 kg.

Aloittelijat/aloittelevat ratsastajat

  • Yksityistunti 1 hlö 90 €
  • Yksityistunti 2 hlöä 150 €

Ratsastustuntien kesto on noin 45 min. Painoraja tunneille on noin 70 kg.

Using Format