Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Ratsastustunnit pienryhmissä

Järjestämme syys- ja kevätkaudella viikoittaisia ratsastustunteja pienryhmissä kaikentasoisille ratsastajille. Viikkotunnit järjestetään arki-iltaisin noin klo 17-19.30 välillä. Vakioviikkotuntien lisäksi järjestämme satunnaisille ratsastajille omia tunteja! Hevosemme ovat erittäin kilttejä, osaavia ja hyväliikkeisiä.

Ilmoittautuminen Talli Friðurin syksyn 2020 ratsastustunneille on käynnissä! Tiedustele vapaita paikkoja sähköpostitse fridurin@gmail.com. Alla alustava tuntirunko!

Vakioviikkotunnit

Ratsastamme tasoryhmiin jaetuissa pienryhmissä, jolloin opetus on yksilöllistä ja opettajalla on aikaa jokaiselle oppilaalle. Opetuksessamme painotamme hyvää oikeaoppista istuntaa, oikean tekniikan hallintaa sekä kevyiden apujen käyttöä. Kun ryhmien kokoonpano pysyy koko kauden samana, oppilaat tutustuvat toisiinsa ja oppivat samaa tahtia uusia asioita. Jaamme lapset ja aikuiset/nuoret eri ryhmiin aina kun se on mahdollista. Varsinaisten viikkotuntien alaikäraja on tapauskohtaisesti noin 8-vuotta. Olisi hyvä, että koulu on jo aloitettu, jolloin lapsi pystyy keskittymään opetukseen ja pituuttakin on jo vähän enemmän. :) Pienemmille heppatytöille- ja pojille järjestämme hauskoja tallipäiviä.

Tasoryhmät

Pyrimme löytämään jokaiselle ratsastajalle ryhmän, joka on mahdollisimman lähellä omaa osaamistasoa.  Iästä, tasapainosta ja teknisistä taidoista riippuen saman ajan ratsastaneet voivat kuulua eri tasoryhmiin. Huomioittehan, että lapset saattavat arvioida vanhemmille omia taitojaan yläkanttiin. Turvallisuuden vuoksi olisi tärkeää, että tunnin taso ei ole liian vaikea, eikä vauhtia ole osaamistasoon nähden liikaa. Ennen tuntien aloittamista uudella tallilla, olisi mahdollisuuksien mukaan hyvä käydä kokeilemassa ratsastusta yksityistunnilla. :)

Lapset

A- Alkeistaso. Vasta-alkajat tai hieman alkeita osaavat. Taso on sopiva aivan vasta-alkajille ja ratsastajille, jotka ovat kokeilleet ratsastusta satunnaisesti, tai käyneet esimerkiksi kesäleirin. Alkeistuntien alaikäraja on tapauskohtaisesti noin 8 vuotta. Alkeistuntien kesto on 60 minuuttia, tunti aloitetaan tallissa harjoitellen hevosten käsittelyä, hoitoa sekä varustamista. Alkeistunneilla on opettajan lisäksi avustaja/avustajia auttamassa hevosten hallinnassa. Alkeistunneilla opetellaan hyvän istunnan perusteet, harjoitellaan ohjastuntumaa, hevosen kääntäminen istunnalla, voltit/kahdeksikot/suunnanvaihdot ja keventäminen.  

B- Jatkotaso. Jatkotason tunnit ovat sopivia noin 9-vuodesta eteenpäin. Säännöllistä ratsastustuntikokemusta noin vuoden ajalta, tai vastaavat taidot hankittuna. Ratsastajan täytyy hallita hevonen perusharjoituksissa kentällä itsenäisesti, sekä osata keventää sujuvasti, eli satulasta ei pitäisi juuri enää joutua ottamaan tukea. Jatkotuntien kesto on 60 minuuttia. Tunti aloitetaan tallissa harjoitellen hevosten käsittelyä, hoitoa sekä varustamista. Jatkotasolla tunneilla syvennetään istunnan käyttöä ratsastuksessa ja harjoitellaan tasaista ohjastuntumaa. Reippaampia pätkiä pidennetään ja ratsastetaan myös ympyröillä, mennään puomeja, harjoitellaan asetusta ja taivutusta sekä väistöjen alkeita.  Ryhmäkohtaisesti tarvittaessa myös pienten lasten jatkoryhmässä on avustaja.

C- Perustaso. Säännöllistä ratsastuskokemusta usean vuoden ajalta. Perustason tunnit ovat sopivia noin 10-12 vuotiaille. Tunneilla mennään pitkiä pätkiä reippaasti, mennään puomeja ja kavaletteja sekä tehdään teknisiä harjoitteita; mm. puolipidätteitä, asetuksia, väistöjä  ja temmonlisäyksiä.

Aikuiset ja yläkouluikäiset nuoret

C- Perustaso. Perustason ratsastajat jaetaan usein helpompaan ja vaikeampaan ryhmään. Ratsastat sujuvasti pidempiä pätkiä reippaassa vauhdissa, ja olet jo harjoitellut kokoamista, asetuksia, taivutuksia, väistöjä.

D- Kokeneet. Ratsastat sujuvasti eri harjoitteita myös reippaammissa askellajeissa. Osaat koota hevosta istunnalla ja pystyt korjaamaan hevosta jo harjoitteiden aikana. Olet ratsastanut paljon reippaassa temmossa sekä harjoitellut paljon eri väistöjä ja muita teknisiä harjoitteita.

Huom! Aikuisille ja yläkouluikäisille nuorille ei alkavalla kaudella ole omia A-B tason ryhmiä. Yksittäisiä ratsastajia voidaan sijoittaa lasten A-B tason ryhmiin, mikäli niihin jää paikkoja vapaaksi.

Syyskausi 2020

Syyskaudella on pääasiassa 19 ratsastuskertaa, viikoilla 33-51. Ryhmiä saattaa alkaa myös myöhemmin syksyllä.  Tunnit pyritään aloittamaan  samaan aikaan koulujen kanssa viikolla 33 tai viimeistään kun ryhmään on ilmoittautunut neljä ratsastajaa. 

Hinnat

Kauden hinta määräytyy aina kunkin ryhmän ratsastuskertojen perusteella, ryhmät saattavat alkaa eri aikaan.

50 minuutin tunnit, kausimaksu 19 ratsastus kertaa 646e, tunnin hinnaksi tulee 34€. Mahdollisuus maksaa myös kolmessa erässä, jolloin hinta yhteensä 656e.

Alkeis- ja jatkoryhmät  60 min. Kausimaksu 19 ratsastuskertaa  665e, tunnin hinnaksi tulee 35e. Mahdollisuus maksaa myös kolmessa erässä, jolloin hinta yhteensä 675e. 

Irtotunti ryhmässä 40€ (paikkoja vain, jos tunneilla tilaa), vapaat irtotuntipaikat löytyvät Facebookin kalenterista. Katso lisää satunnaisten ratsastajien tuntimahdollisuuksista alempaa.

Kesäisin  järjestämme yksityistunteja  ja muutamia irtotunteja, jotta tunneista ei tulisi niin pitkää taukoa ja syksyn tunneista kiinnostuneet voivat tulla kokeilemaan opetustamme.

Ratsastustuntien kesto on noin 50 min. Painorajamme tunneille on 80 kg.

Alustava tuntirunko syksy 2020

Ti klo 17.30 Aikuiset/nuoret  D-kokeneet 1 paikka
Ti klo 18.20 Lapset C-perustaso 1 paikka

Ke klo 17.00 Lapset A-alkeistaso TÄYNNÄ
Ke klo 18.00 Aikuiset/nuoret treeniryhmä erittäin kokeneille 1 paikka

To klo 17.00 ?
To klo 18.00 Aikuiset/nuoret C-perustaso TÄYNNÄ

Satunnaiset ratsastajat ja omat ryhmät

  • Yksityistunti 1 hlö 70€
  • Yksityistunti 2 hlöä 110€ (aloittelijat 120€)
  • Yksityistunti 3 hlöä 150€ (aloittelijat 165€)
  • Yksityistunti min 4 hlöä 180€ (aloittelijat 200)

Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

Ratsastuskurssit

Voimme järjestää erilaisia kursseja toiveiden ja tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Muut palvelut

  • Järjestämme tallilla kesäleirejä ja -kursseja kaikenikäisille ja tasoisille ratsastajille. Tutustu kesän 2019 tarjontaan tästä!
  • Räätälöityjä palveluita ryhmien ja yritysten tarpeisiin. Tutustu tarkemmin tästä!
  • Tallisynttärit. Järjestä ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat tallillamme. Kysy lisää!
  • Hevosvalokuvausta. Kysy lisää!