Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Ratsastustunnit pienryhmissä

Järjestämme syys- ja kevätkaudella viikoittaisia ratsastustunteja pienryhmissä kaikentasoisille ratsastajille. Viikkotunnit järjestetään arki-iltaisin noin klo 17-19.30 välillä. Vakioviikkotuntien lisäksi järjestämme satunnaisille ratsastajille omia tunteja! Hevosemme ovat erittäin kilttejä, osaavia ja hyväliikkeisiä. Vakioviikkotunnit järjestetään 10 kerran kursseina. 

Kevään 2022 ratsastustuntien aikatauluja suunnitellaan parhaillaan. Lue lisää tunneista alta ja kysy lisää sähköpostitse fridurin@gmail.com. :)

Vakioviikkotunnit

Ratsastamme tasoryhmiin jaetuissa pienryhmissä, jolloin opetus on yksilöllistä ja opettajalla on aikaa jokaiselle oppilaalle. Opetuksessamme painotamme hyvää oikeaoppista istuntaa, oikean tekniikan oppimista sekä kevyiden apujen käyttöä. Kun ryhmien kokoonpano pysyy koko kurssin samana, oppilaat tutustuvat toisiinsa ja oppivat samaa tahtia uusia asioita. Jaamme lapset ja aikuiset/nuoret eri ryhmiin aina kun se on mahdollista. Varsinaisten viikkotuntien alaikäraja on tapauskohtaisesti noin 8-vuotta. Olisi hyvä, että koulu on jo aloitettu, jolloin lapsi pystyy keskittymään opetukseen ja pituuttakin on jo vähän enemmän. :) Pienemmille heppatytöille- ja pojille järjestämme hauskoja tallipäiviä.

Tasoryhmät

Pyrimme löytämään jokaiselle ratsastajalle ryhmän, joka on mahdollisimman lähellä omaa osaamistasoa.  Iästä, tasapainosta ja jo opituista teknisistä taidoista riippuen saman ajan ratsastaneet voivat kuulua eri tasoryhmiin. Huomioittehan, että lapset saattavat arvioida vanhemmille omia taitojaan yläkanttiin. Turvallisuuden vuoksi olisi tärkeää, että tunnin taso ei ole liian vaikea, eikä vauhtia ole osaamistasoon nähden liikaa. Ennen tuntien aloittamista uudella tallilla, olisi mahdollisuuksien mukaan hyvä käydä kokeilemassa ratsastusta yksityistunnilla. :)

Lapset

A- Alkeistaso. Vasta-alkajat tai hieman alkeita osaavat. Taso on sopiva aivan vasta-alkajille ja ratsastajille, jotka ovat kokeilleet ratsastusta satunnaisesti, tai käyneet esimerkiksi kesäleirin. Alkeistuntien alaikäraja on tapauskohtaisesti noin 8 vuotta. Alkeistuntien kokonaiskesto on 60 minuuttia. Tunnit aloitetaan tallissa käyden läpi eri kerroilla mm. ratsastuksen teoriaa, hevosten käsittelyä, hoitoa sekä varustamista. Alkeistunneilla on opettajan lisäksi avustaja/avustajia auttamassa hevosten hallinnassa. Alkeistunneilla opetellaan hyvän istunnan perusteet, harjoitellaan ohjastuntumaa, hevosen kääntäminen istunnalla, voltit/kahdeksikot/suunnanvaihdot ja keventäminen.  

B- Alkeisjatko. Alkeiskurssin taidot hankittuna. Tuntien kokonaiskesto on 60 minuuttia. Tunnit aloitetaan tallissa käyden läpi eri kerroilla mm. ratsastuksen teoriaa, hevosten käsittelyä, hoitoa sekä varustamista. Tunneilla hankitaan lisää rutiinia alkeiskurssin asioihin ja nousujohteisesti harjoitellaan mahdollisuuksien mukaan uusia, vaikeampia asioita.  Ryhmäkohtaisesti myös pienten lasten jatkoryhmässä on edelleen mahdollisesti avustaja, kunnes lapset hallitsevat hevosia itsenäisesti ilman apua.

C-Jatkotaso. Tunnit ovat sopivia 10-11 vuotiaasta ylöspäin. Tuntien kokonaiskesto on 60 minuuttia (illan ensimmäinen tunti, aloitamme tallissa varustaen hevoset) tai noin 50 min (illan toinen tunti, aloitus kentällä). Jatkotason ryhmissä ei ole enää avustajaa eli hevonen on ehdottomasti hallittava itsenäisesti kaikissa perusharjoitteissa ja reippaammassakin vauhdissa, ilman satulasta kiinni pitämistä. Tarvittava ratsastuskokemuksen määrä riippuu iästä, tasapainosta sekä opituista teknisistä taidoista. Jatkoryhmissä hiotaan perusratsastustaitoja ja harjoitellaan nousujohteisesti vaikeampia asioita; askeleen pidentämistä ja lyhentämistä, asetusta ja taivutusta, kokoamista ja väistöjä.  

D- Perustaso. Säännöllistä ratsastuskokemusta usean vuoden ajalta. Perustason tunnit ovat sopivia noin 11-12 vuotiaasta ylöspäin. Tunneilla mennään pitkiä pätkiä reippaasti sekä tehdään teknisiä harjoitteita; mm. puolipidätteitä, kokoamisia, asetuksia, väistöjä, avotaivutuksia ja temmonlisäyksiä. Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

Aikuiset ja yläkouluikäiset nuoret

D- Perustaso. Perustason ratsastajat jaetaan usein helpompaan ja vaikeampaan ryhmään. Ratsastat sujuvasti pidempiä pätkiä reippaassa vauhdissa, ja olet jo harjoitellut kokoamista, asetuksia, taivutuksia, väistöjä. Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

E- Kokeneet. Ratsastat sujuvasti eri harjoitteita myös reippaammissa askellajeissa. Osaat koota hevosta istunnalla ja pystyt korjaamaan hevosta jo harjoitteiden aikana. Olet ratsastanut paljon reippaassa temmossa sekä harjoitellut paljon eri väistöjä ja muita teknisiä harjoitteita. Ratsastustuntien kesto on noin 50 min.

Huom! Aikuisille ja yläkouluikäisille nuorille ei alkavalla kaudella ole omia A-B tason ryhmiä. Yksittäisiä ratsastajia voidaan sijoittaa lasten A-B tason ryhmiin.

Kevätkausi 2022

Kevätkauden ryhmät alkavat pääsääntöisesti tammikuussa viikolla 3 tai viimeistään kun tarvittava  määrä osallistujia on kasassa. Uusia alkeisryhmiä alkaa myös myöhemmin keväällä. 

Hinnat

10 kerran kurssi pienryhmässä 350€.

Kurssin voi maksaa kahdessa erässä.

Mahdolliset vapaat irtotuntipaikat tuntiryhmissä 45€/kerta  löytyvät Facebookin kalenterista, paikkoja on valittavasti harvoin tarjolla. Katso lisää satunnaisten ratsastajien tuntimahdollisuuksista alempaa.

Ratsastustuntien kesto on noin 50 min. Painorajamme viikoittaisille tunneille on 75 kg.

Satunnaiset ratsastajat ja omat ryhmät

  • Yksityistunti 1 hlö 85€
  • Yksityistunti 2 hlöä 130€
  • Yksityistunti 3 hlöä 165€ (aloittelijat 175€)
  • Yksityistunti 4 hlöä 200€ (aloittelijat 210€)
  • Yksityistunti 5 hlöä 240€ (aloittelijat 250€)

Ratsastustuntien kesto on noin 50 min. Painoraja satunnaisille tunneille on 80kg.

Ratsastuskurssit

Voimme järjestää erilaisia kursseja toiveiden ja tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Muut palvelut

  • Järjestämme tallilla kesäleirejä ja -kursseja kaikenikäisille ja tasoisille ratsastajille. Tutustu kesän 2022 tarjontaan tästä!